top of page
Moonbalance-(c)Jimmy Israel-2133.jpg

Veel planten en kruiden hebben eigenschappen die helend werken op ons fysieke en psychische gestel.
Voor essentiële oliën zijn de aromatische en werkzame elementen uit  planten, bloemen, wortelen, zaden of bomen gebruikt. Die zijn door persing of destillatie gewonnen.
De oliën zijn zeer geconcentreerd en bezitten de kern en de geneeskracht van de desbetreffende plant.

Via ingeademde geurmoleculen geeft een kleine essentiële druppel een relatief grote heilzame werking.

Het gebruik van essentiële oliën. 
Essentiële oliën kun je op verschillende manieren gebruiken. De bekendste methodes zijn:

 

Verdampen: met een aromabrander of diffuser kun je op een subtiele manier een heerlijke geur in huis verdampen.  Op deze manier adem je niet alleen de helende werking in van planten, maar ruikt je huis ook nog eens heerlijk. 
 

Bad-of massageolie: voeg enkele druppels essentiële olie toe aan bad-of massageolie. Op deze manier kun je dubbel ontspannen. 

andere tips voor gebruik:

Onderlaken: besprenkel  enkele druppels op je  onderlaken voor een rustgevende en ontspannen nacht. Let er wel op dat je rustgevende olie kiest. 

Op de huid: masseer enkele druppels olie op de huid. De polsen en de onderkant van je voeten nemen de oliën snel en effectief op. Vermijd het gezicht en de hals om mogelijke irritaties te voorkomen. 
 

Bij meditatie: een heerlijke manier om de essentiële oliën te gebruiken is bij meditatie. Sprenkel 1 of 2 druppels op de handpalmen en inhaleer de geur. Adem een paar keer diep in en uit en geniet. 
 

Let op! Gebruik essentiële oliën alleen verdund op de huid. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. een draagolie, zoals Amandelolie of Jojobaolie. 
 

het gebruik van essentiele olien. 

Inhaleren: wil  je de geur krachtig ervaren, wrijf dan wat oliedruppels op je handpalmen. Je kunt de geur dan via de binnenkant van je handen inhaleren. Haal een paar keer diep adem en geniet. 

geneeskracht van planten oliën. 

Essentiele oliën kunnen naast geuropname ook op andere wijze worden toegepast. 
De krachtige oliën worden gebruikt in cosmetica, zalf en zelfs voor inname.  Iedere olie heeft een eigen werking en specialiteit. Zo kan bijvoorbeeld lavendel helpen bij een droge huid of bij verzachting van brandwonden  en citroen als inname voor reiniging en een verbetering van het immuunsysteem.   Op deze manier zijn essentiële oliën een waardevolle aanvulling voor onze gezondheid. 
Wil je weten welke oliën jou kunnen helpen? Ga dan naar een gespecialiseerde therapeut. 

6E4A9770-2.jpg
bottom of page